Bliv klogere på Verdens Skove’s organisationsarbejde

Verdens Skove er en miljøorganisation, som arbejder for en grønnere verden. Med fokus på oplysningsarbejde og opbakning til lokale initiativer til fremmelse af bæredygtigt skovbrug, arbejder de for at bevare nogle af verdens vigtigste og mest plante- og dyrerige regnskovsområder. Ved at blive støttemedlem eller købe et regnskovscertifikat kan almindelige danskere give en hånd med i kampen for vores fælles natur. På hjælp-regnskoven.dk  finder du en række artikler, som uddyber deres organisationsarbejde.

Fældning af regnskove påvirker CO2 i atmosfæren

På bloggen kan man bl.a. læse mere om, hvordan 15% af den menneskeskabt CO2-udledning skyldes fældning af regnskoven. Med færre træer til at omdanne CO2’en i atmosfæren til ilt, vil koncentrationen stige, og dermed give samme resultat som en stigning i udledningen på 15%. På samme måde foregår en del af fældningen gennem afbrænding, hvilket udleder en stor mængde CO2. Men størst af alt er den udledning af CO2, der kommer fra de maskiner og den transport, der finder sted i forbindelse med fældningen. Det handler altså ikke kun om at mindske vores udledning af CO2, men også om at reducere vores fældning af regnskoven, hvis vi vil komme den høje CO2-koncentration i atmosfæren til livs og mindske drivhuseffekten.

Fældning af regnskoven påvirker ikke kun vores fælles klima. Selvom regnskoven kun fylder 6% af jordens overflade, er den hjem for mere end halvdelen af vores truede dyrearter og et væld af sjældne plantearter. Forsvinder regnskovene, vil mange sjældne dyre- og plantearter gå til grunde med dem. Der er god grund til at kæmpe videre, og som støttemedlem af Verdens Skove er du med til at gøre en forskel, der skaber resultater.

 

Køb et regnskovscertifikat

På Verdens Skoves hjemmeside – eller bloggen – kan du finde mere information om de konkrete projekter, organisationen har gang i. Du kan også læse mere om muligheden for at investere i et regnskovscertifikat, hvormed du freder et lille stykke regnskov på 500 kvm i Nicaragua. Det kommer ikke alene skovene til gode, men også lokalbefolkningen, som nyder godt af de fredede områder.

Hver dag fældes et areal af regnskoven på størrelse med tre gange Danmarks areal. Det er altså ikke en lille opgave, Verdens Skove og deres kollega-organisationer har foran sig, og i den grad heller ikke en uvæsentlig opgave. Hvis presset på skovfældningen fortsætter, vil vi forhåbentlig opleve endnu større resultater i den rigtige retning fremover.

Kig forbi bloggen på http://hjælp-regnskoven.dk/ og find mere information om det frivillige arbejde, der udføres hos Verdens Skove (verdensskove).