Så mange spændende dyr

Det må have været en fascinerende og samtidig skræmmende oplevelse at være de første opdagelsesrejsende i de regnskove, de stødte på i løbet af deres rejser. Dyr og planter, de aldrig havde set før. Papegøjer med de mest farvestrålende fjer, som samtidig efterlignede det, de rejsende sagde. Det er ikke så mærkeligt, at den slags fugle er blevet populære hos rigtig mange mennesker, og at de altid ses i piratfilm, for de er fascinerende som intet andet. Der er de store araer. Det er kraftige fugle med lange haler, der kan flyve overraskende langt. Der er også de mindre, der har kortere haler, og som er overraskende gode til at klatre. Og så er de selskabelige og elsker selskab. Det er ikke uden grund, at der er noget, der hedder en selskabspapegøje.

Mange ville have dem

Det blev desværre oså populært at få de gode talere ud til masser af private hjem. Ikke nok med at fugle blev indfanget i stort tal, samtidig blev store dele af de områder, de lever i, skovet, og for mange arter er der ikke mange tilbage i naturen. Der er så få, at flere af dem er på CITES, for der er tale om truede dyrearter. Og det er ikke kun papegøjerne, der risikerer at forsvinde, hvis vi ikke gør noget. Det er alt det andet, du finder i en regnskov, for det er hjem for så et mangfoldigt liv.

Støt alt livet her

Heldigvis er et blevet nemt at gøre en forskel. Det er ingen sag at give bare lidt til et fantastisk formål og dermed være med til at sikre, at fuglene og alt det andet fortsat har store område, hvor de kan flyve og klatre, bygge deres reder og bare sikre deres liv fortsat. Her opkøbes der skov, så det ikke kan ødelægges for dem, der bor her.