Guide til akustikbilleder

Er støjforurening et problem på din arbejdsplads eller bor du i et hus, hvor akustikken ikke helt spiller? Med få skridt og en meget enkel løsning kan du optimere lyden i et lokale – uanset om det er stort eller lille. Løsningen hedder akustikbilleder. Men hvor får du fat i dem, og hvor mange skal du bruge? Jeg har ikke hele løsningen, men jeg har fundet en fin blog, der kan guide dig på området, og den vil jeg dele med dig her.

Dk-trykprint.dk er en blog, der handler om udsmykningsløsninger, hvor fotografier trykt på lærred er omdrejningspunktet. Det kan være traditionelle billeder, opslagstavler eller som i dette tilfælde: akustikbilleder. Du finder god og brugbar information om støjdæmpende billeder, og desuden finder du flere links til sumopix.dk, der forhandler de eftertragtede produkter.

Gode forslag og fine inspirationsbilleder

Blandt mine yndlingsindlæg er en artikel om bedre akustik på kontoret og en anden om lyddæmpning i institutioner. 

Den først handler om den teknologi, der ligger bag sumopix’ produktion af lyddæmpende billeder, så man får et reelt indblik i produktets sammensætning. Det fungerer på den måde, at du vælger det ønskede motiv (det kan være et af dine egne motiver eller et fotografi fra deres store billedbank), derefter vælger du størrelsen på det ønskede foto, hvorefter sumopix trykker det på et lærred. Efterfølgende spændes lærredet op på en støjabsorberende plade, der i rette størrelse og mængde sikrer en god akustik i rummet.

Det andet indlæg handler som sagt om støjforurening i børnehaver m.m. Her fandt lederen på at bruge billeder af glade og kendte billeder fra børnenes bøger og tegneserier som motiv, og i dag pryder de væggene på Blå Stue, som hun skriver. Fremadrettet er målet, at bruge børnenes egne tegninger som motiv til billederne – og dét er da inspirerende, hvis du spørger mig.

Fedt når det bliver personligt

Det, jeg synes, er skønt ved både dk-trykprint.dk og sumopix.dk er, at de i den grad hylder det personlige. Der bliver ikke lagt vægt på hvilke motiver, der bør pryde væggene, men i stedet lader de det være op til den enkelte. Det betyder, at personligheden får lov at kigge frem, og det elsker jeg. På den måde kan man mærke personerne – enten i hjemmet, men også på en arbejdsplads eller i en institution, hvor valget af billeder fortæller meget om atmosfæren og tankegangen på stedet.

Alt i alt kan jeg kun anbefale, at du tager et kig på bloggen, hvis du ønsker at blive guidet rundt i de forskellige muligheder, akustikbilleder rummer.