Et mere sikkert hjem

Antallet af årlige indbrud i Danmark er højere end nogensinde før, og der er efterhånden rigtig mange danske hjem, der bliver ramt. Vi ligger i toppen af de europæiske statistikker på trods af, at vi ellers er et af de tryggeste og mest sikre lande i verden. Hvorfor det forholder sig sådan, er der ikke noget entydigt svar på, men det kan til dels forklares med et par forskellige ting. For det første er vi danskere generelt ret velstillede, hvilket professionelle indbrudstyve meget gerne vil have del i. Derudover er vores hjem generelt ret dårligt sikrede, netop fordi det er et trygt land, hvor mange glemmer risikoen for indbrud. Alt dette kombineret med politiets få ressourcer, der gør, at opklaringsprocenten stort set er lig nul, gør at Danmark oplever rigtig mange indbrud hvert år. Heldigvis er der masser, du selv kan gøre for at tage vare på dit eget hus. Jeg har samlet et par af de mest effektive tiltag her.

 

Nabohjælp

Bor du i et nabolag, der i forvejen er plaget af indbrud, eller hvor I bare er interesserede i at hjælpe hinanden, er det oplagt at samarbejde mod risikoen for indbrud. Der findes en ordning, der hedder nabohjælp, som går ud på, at man holder øje med hinandens hjem i nabolaget. Dette gør sig især gældende i perioder som ferier og højtider, hvor nogle er rejst hjemmefra, og hvor risikoen for indbrud er ekstra stor. Eksempler på måder at hjælpe hinanden på her er at parkere en bil i naboens garage og tømme deres postkasse, så det ikke ligner, at huset står tomt.

 

Overvågning

Problemet med nabohjælp er, at det er en ordning, som ikke er specielt effektiv i hverdagen. De fleste indbrud uden for ferier og højtider sker nemlig midt på dagen, hvor folk er på arbejde. Med mindre alle dine naboer er pensionister og godt kan lide at gå i haven, er nabohjælp derfor ikke til megen hjælp i hverdagen. Det er overvågning til gengæld. Videoovervågning har vist sig at have den højeste præventive effekt mod indbrud og er efterhåndens danskernes foretrukne værn mod tyve. Det har en psykologisk afskrækkende effekt på tyven, der gør, at han enten holder sig væk, stjæler meget mindre eller bliver fanget af politiet takket være videooptagelserne. Du kan læse meget mere om mulighederne for at få overvågning sat op i dit hjem ved at besøge en blog ved navn Dk-overvaagning. Her er der tips til gode forhandlere og til, hvordan du kommer i gang.